Gazdaságunk és Vendégházunk
Egészséges Zöldségek és gyümölcsök mindenkinek

Viktória és Zsolt

Az Ezerjó Farm és Vendégház megálmodói.

Nos hol is kezdjük?

Találkoztunk, egymásba szerettünk, összeházasodtunk majd jött a kemény munka, munka, és még több munka.

De tényleg. Sajnos mi is mint oly sokan itt az országban belekerültünk egy adósság spirálba , és egy kiút volt; Külföldön keményen dolgozni, és apránként a jövőnket felépíteni.

Így is tettünk, közel 10 évi kitartó munka, melyben az év jórészében külföldön voltunk, lassan felépítettük a JÖVŐNKET.

Igen egy cél lebegett a szemünk előtt; Mielőbbi anyagi függetlenség és egy saját gazdaság ahol mind azt megtermeljük amire szükségünk van, és ha egy részét értékesíteni tudjuk, ami a havi kiadásokra elég, akkor már elértük célunkat.

Mi mindig is rengeteg gyümölcsöt, zöldséget fogyasztottunk és fogyasztunk ma is, és nem mindegy honnan származik és milyen!

Manapság igen divatos kifejezés a "bio", de ha megkérdezünk valakit aki ilyen zöldséget vagy gyümölcsöt szeretne, hogy szerinte mit is jelent az, nem biztos, hogy tudja.

Mi nem azt tűztük ki célul, hogy nem használunk semmilyen permetezőszert a termelésünk során (például a szőlőnél ez elképzelhetetlen is lenne), de minimalizáljuk azok felhasználását,  és szigorúan ellenőrzött keretek között használjuk. És tesszük mindezt kizárólag a kártevők illetve gomba betegségek ellen, de nem az íz fokozás céljára vagy a génmódosítás miatt. Csak a Bio gazdálkodásban elfogadott, megengedett permetezőszereket használunk, permetezési naplót vezetünk.


Az elmúlt években sikerült felépítenünk a kis házunkat és gazdaságunkat(gyümölcsfák telepítése stb.) és 2015-ben sikerült beindítanunk a gazdaságot; megjöttek az első "lakók" a baromfi udvarba, a kertben pedig például több mint 1 Tonna Burgonya termést takarítottunk be.

Így lassan beindult a tervünk. Évről évre fejleszteni szeretnénk, hogy minél szélesebb,egészségesebb kínálattal tudjunk előállni fogyasztóink/vásárlóink és nem utolsó sorban saját magunknak.

Mi nem gazdagságra csak függetlenségre vágyunk/vágytunk és arra, hogy mindazt a sok-sok egészséges élelmiszert, zöldséget vagy gyümölcsöt amit megtermelünk másnak is biztosítani tudjuk.

Reméljük kedvet csináltunk a kis ismertetőnkkel  ahhoz hogy  Ön és családja is megbecsült és elégedett "Zöldségdoboz" megrendelőnk legyen, valamint reméljük kedvet kaptak, hogy egy pár napot/hetet a "Nyugalom szigetén" a szőlőhegyi vendégházunkban töltsenek, és egy kicsit közelebbről megismerjék gazdaságunkat.

-